Pressrum

Välkommen till Luleå kommuns pressrum. Här hittar du vårt pressmaterial, pressmeddelanden samt inbjudningar till pressträffar. Här finns även pressbilder på politiker och tjänstemän, fria att använda, samt kontaktuppgifter till pressansvariga.

Pressmeddelanden

 • Senast publicerat: 30 maj 2024

  Infrastruktur- och servicenämnens arbetsutskott sammanträder den 4 juni 2024. På dagordningen står bland annat beslut om igångsättningstillstånd reinvestering gång- och cykelvägar.

 • Senast publicerat: 30 maj 2024

  På dagordningen finns sju ärenden, bland annat: Förslag på budgetflytt för byggandet av omklädningsrum på Örnäsets IP Evenemangsbidrag till Finnkampen i innebandy där Norrbottens Innebandyförbund vill att Luleå agerar värdstad Upphandling av kafé Fägnan på friluftsmuseet Hägnan Upphandling av flytande sopsorteringsstation till Junkön i Luleå skärgård

 • Senast publicerat: 30 maj 2024

  Från och med läsårsstart 2024 inför Luleå kommun mobilfri grundskola. Syftet är att skapa förutsättningar för en trygg miljö, studiero och sätta fokus på inlärning.

 • Senast publicerat: 29 maj 2024

  Den 30 maj behandlar socialnämnden sammanlagt 27 ärenden. Bland annat förslag till nytt serviceboende samt yttrande över KPMG:s granskning av handläggning inom barn och ungdomsvården.

 • Senast publicerat: 29 maj 2024

  På dagordningen finns 22 ärenden, bland annat förslag på Plan och budget 2025-2027, oförändrad skattesats, tilldelning avseende upphandling av kommunikationstjänster samt uppdrag att förenkla kommunala upphandlingarna så att fler lokala och mindre leverantörer får bättre förutsättningar att lämna anbud.

Kommunens diarium

Sök efter ärenden och handlingar som registrerats i Luleå kommuns diarier.

Sidan uppdaterades den 17 april 2024