Pressinbjudan: Norrbottens 14 kommuner tog hem Vitalis stipendium

Norrbottens 14 kommuner har tilldelats Vitalis stipendium 2024 för innovationsarbetet med ett gemensamt verksamhetssystem (Eko-system) för socialtjänsten. Priset delas ut varje år till innovationer inom vård och omsorg eller hälso- och sjukvård. Av 35 ansökningar togs tre finalister fram. Norrbottens kommuner bjuder in till presskonferens och berättar om samarbetet.

Tid: onsdag 15 maj, presentation kl. 13.00-13.20, enskilda intervjuer 13.20-14.00

Plats: Piteå Stadshotell, media möts upp vid hotellets reception.

Medverkande är Jenny Liljebäck, socialchef Överkalix kommun, Robert Cortinovis, socialchef Älvsbyns kommun, Peter Öhman, socialchef Arvidsjaurs kommun, Catharina Liljeholm, socialchef Bodens kommun, Björn Wäst, socialchef Jokkmokks kommun, Suvi Järvinen Salo, socialchef Haparanda kommun, Eva Börjesson Öman, socialchef Piteå Kommun, Gabriella Sjöström, socialdirektör Luleå kommun

Presskontakter
Robert Cortinovis, 076-118 79 62, robert.cortinovis@alvsbyn.se
Gabriella Sjöström, 070-297 11 28, gabriella.sjostrom@soc.lulea.se

Om Vitalis stipendium

Det var 35 bidrag som ansökt om Vitalis stipendium 2024 där Norrbotten var en av tre finalister. Vitalis är Nordens ledande mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg med fokus på e-hälsa, välfärdsteknik och innovation. Vitalis stipendiet delas ut på svenska mässan i Göteborg och vill lyfta och uppmärksamma initiativ som genom digitalisering och nytänkande skapar nytta för individ, verksamhet eller samhälle. Det kan handla om en produkt, ett projekt, en metod eller ett arbetssätt. Stipendiet delas ut årligen till personal inom vård och omsorg.
Norrbottens 14 kommuner har tillsammans utvecklat ett gemensamt Eko-system för socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården. Projektet har banar väg för samverkan och samarbete där kommunerna tillsammans kan hjälpa varandra och upprätthålla en hållbar välfärd i Norrbotten.


Sidan uppdaterades den 15 maj 2024