Officiellt: tilldelning av entreprenör för nya Hertsöskolan med tillhörande bibliotek, fritidsgård och sporthall

Byggnation av nya Hertsöskolan med tillhörande bibliotek, fritidsgård och sporthall närmar sig. Idag, måndag den 23 oktober, blev tilldelningen officiell med Nåiden Bygg AB som byggentreprenör.

Det var under våren 2022 som kommunfullmäktige beslutade att en ny skola med tillhörande bibliotek, fritidsgård och sporthall skulle byggas på Hertsön i Luleå. Sedan dess har ett intensivt arbete pågått och strax innan sommaren annonserades upphandlingen.

Idag gjordes tilldelning och byggentreprenör för nya Hertsöskolan inkluderat bibliotek, fritidsgård och sporthall blir Nåiden Bygg AB.

– Det stämmer, Nåiden Bygg AB kommer riva de gamla byggnaderna och bygga de nya. Det ska dock tilläggas att det kvarstår en överklagandeperiod innan avtalet slutligen signeras, säger Göran Sakari projektansvarig på Luleå kommun.

Justerad investeringsram

Den tidigare investeringsramen var beslutad till totalt 350 miljoner kronor. Idag togs nytt beslut i kommunfullmäktige att denna ram ska justeras i samband med beslut om investeringsramar 2025-2027.

– Anbudssumman är drygt 366 miljoner kronor och den totala kostnaden för hela nybyggnationen är beräknad till 405 miljoner kronor, uppger stadsbyggnadschef Helén Wiklund Wårell, som efter kommunfullmäktiges sammanträde idag, kunnat fatta beslut om tilldelning.

Då börjar rivningen

Efter att avtal skrivits ska rivningen genomföras, förhoppningsvis kan den påbörjas byggnationen startar så snart som möjligt för att möjliggöra skolans inflyttning till höstterminen 2026. Sporthallen färdigställs inför hösten 2027.

Vill du läsa eller veta mer? Besök Nya Hertöskolans sida här på lulea.se Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Helén Wiklund Wårell, stadsbyggnadschef 070-386 56 08

Sidan uppdaterades den 23 oktober 2023